Csakra Meditáció

 

     

Miközben a csakrákkal foglalkozunk, rájöhetünk arra, hogy ezáltal az életünknek a megfelelő irányt és értelmet tudják megadni. Lehetőségünk lesz arra, hogy a testi és lelki egészségünket megőrizhessük. A rendszeresen végzett gyakorlatok fizikai síkon a testi fájdalmak csökkenését vagy akár a teljes elmúlását is okozhatja. Lelki síkon elégedettebb életetet, pontosabb cél meghatározást és végső soron megfelelő erőt és energiát kap a vágyai megvalósításához. A napról napra növekvő kiegyensúlyozottság és harmónia azt jelenti, hogy jó úton jár.

 

Maga a csakrákkal való munka 3 részből áll: testgyakorlatok, légző- és tudatgyakorlatok (relaxáció, meditáció, imagináció).

 

A gyakorlatok összességével a csakráinkat ösztönözni lehet arra, hogy intenzívebben folytassanak energiacserét. Nem elég csak a gondolatokat megérteni, a testtel dolgozni kell, hogy nagyobb harmóniát vagy a teljes gyógyulást elérhessék.

  A gyakorlások célja, hogy a zaklatott hétköznapokon megőrizhessék a nyugalmukat, a higgadtságukat, a lelki egyensúlyukat, még a munkahelyi stressz ellenére is.

 

A csakrákkal való foglalkozás eredményeként három alapvető lényeg élhető meg.

 

Mély ellazulás: minden gyakorlás során a relaxáció különböző mélységei élhetők át, melyek ugyanannyira fontosak, mint maga a gyakorlat. Eredményeképpen csökken az izmok feszültsége, nyugodtabbá és szabályosabbá válik a légzés, a belső monológ pedig a háttérbe szorul. Pozitív hatásként a szorongások és a félelmek feloldódnak, az élet igenlés a felszínre kúszik és ott is marad hatalmas elégedettség és belső boldogság kíséretében.

 

Éberség: az éberség vagyis a tudatos figyelem  segít felismerni a negatív gondolatokat, beidegződéseket és viselkedési formákat, melyektől már sokkal könnyebb így megszabadulni. Ezek a meg nem szüntetett lelombozó gondolatok hamarosan  átvándorolnak testi szintre, és betegségeket okoznak. Amennyiben tudatosan érzékeljük magunkat is és a környezetünket is, akkor megismerhetők a negatív gondolatminták kiváltói, és átalakíthatók. A figyelem még azt is jelenti, hogy a jelenre összpontosítunk, az itt és mostban élünk. A legtöbb probléma abból adódik, hogy a múlt lezáratlan történésein rágódunk, melyek már megtörténtek és ebből adódóan már megváltoztathatatlanok, vagy pedig a jövő lehetséges eseményei felől aggódunk és a jelen pillanat elszáll felettünk. Lehet, hogy most a jelen egy kicsit nehezebb, mert a múltbeli eset rányomja a negatív kisugárzását, de a most kihagyása nem visz tovább a jövőbe. Ami természetesen egyszer ugyanúgy a jelen lesz.

 

Egészséges táplálkozás: a rostokban gazdag, gyümölcsből és zöldségekből is álló vitamindús táplálkozás segítséget nyújt az egészséges test és szervezet megőrzésében. Tartózkodni kell az alacsony tápértékű, magas kalóriatartalmú, tartósított élelmiszerektől. A kiegyensúlyozott táplálkozás megnyugtatja a szellemet is. A rendszeresen végzett csakragyakorlatok érzékenyebbé teszik a táplálkozási igényeinket is, ami azt jelenti, hogy nemcsak az élelmiszereket és ételeket választjuk meg tudatosabban, hanem a környezetünket is. Miközben a test átalakul, ezalatt a tudat megtisztul. Csökken a belső nyugtalansága és növekszik a koncentráló képessége.

 

És akkor végül is miben segít a csakra meditáció?

  • Érzéseink és tudatalattink felfedezésében és saját valónk megismerésében.

  • Érzéseink meggyógyításában úgy, hogy csökkenti az érzelmi ingadozásokat, valamint segít felismerni valódi helyzetünket és akaratunkat.

  • Árnyékoldalunk – elutasított és eltemetett részünk – felismerésében és feldolgozásában.

  • Yin és yang, vagyis női és férfi oldalunk felderítésében.

  • A pszichoszomatikus betegségek megelőzésében.

  • Az élet értelmének megtalálásában, valamint hogy.

  • Élvezzük az életet, a jelen pillanatot, legyünk boldogabbak és egészségesebbek.